Blog

Ingrid Serraarens Ingrid Serraarens

Ik geef niets weg….. of toch?

De eerste stappen van het ondernemerschap. Weet je dat nog? Hoe je je voelde? Hoe je vol energie aan de slag ging? Je vol overgave geld investeerde in trainingen? Omdat je niet alles wist en jij dacht dat je alles moest weten? Vanaf dag 1? Dat je je voor iedere netwerkborrel of bijeenkomst aanmeldde? Al was het alleen maar om van je mooie visitekaartjes af te komen (die je in bulk had besteld bij een online drukker).

Ik weet het nog. En voor mij is het nog niet zo gek lang geleden.

Meer lezen
Ingrid Serraarens Ingrid Serraarens

Weet je wat jouw probleem is?

We zaten tegenover elkaar aan een tafel, allebei met een dampende kop koffie voor ons neus. Vroeg in de ochtend, voor de ontbijt rush in het restaurant van een hotel. Zijn blik ging afwisselend van zijn telefoon naar mij, ietwat verwilderd, gejaagd, onrustig.

Meer lezen
Ingrid Serraarens Ingrid Serraarens

Hersenspinsels in de tropen

Het is 09.42 uur op een zaterdagochtend, Kaya Pikaron, Curaçao (Kaya (straat) die echt niemand kan vinden, daarover verderop meer). Net een paar croissants gehaald bij de lokale blauwe kruidenier en wat jus d’orange vers geperst, een kop koffie voor mijn neus. 

Meer lezen
Ingrid Serraarens Ingrid Serraarens

Een Spaans verhaal en hoe mij dat inspireert

Picture this. Ik zit op het terras van kiosk Miramar, aan de boulevard in Alicante. Zo rond lunchtijd op een zonnige vrijdagmiddag. Toeristen en locals door elkaar heen, een enkele dappere dodo waagt zich in de hele koude zee. Op het strand liggen mensen met dikke jassen aan en net zoveel mensen in badkleding. Het is een kwestie van perceptie.

Meer lezen